петък

Историята на часовници CASIO




«Когато ние работим времето работи за нас». Тази мисъл идеално подхожда в прекия и преносен смисъл на братя Касио - Тодао и Тошио създатели на световно известната фирма Casio. Техните ръчни часовници са станали синвол на времето.



Тази история е пример как се сбъдват и най-смелите мечти на човека. В младоста си Тодао е работил в фабрика за тенджери и тигани. По-късно през 1946 година в град Митако заедно със брат си създават свой бизнес – малко предприятие за части за микроскопи. През1949 г те решили да разширят своя бизнес и започнали да произвеждат калкулатори. Те постояно ги усъвършенствали увеличавали функциите и дизайна им и през1966 г те започнали да ги изнасят и в други страни.











След време те решават да пуснат в производство ръчни часовници.На пръв поглед няма нищо общо между калкулаторите и часовниците, но братята решили, че не е така и били прави. Кварцовите ръчни часовници имат такива елементи като електрони броячи, които вече били изполвани в компютрите. През 1974 г в излизат първите електрони часовници Casiotron.










Фантазията и таланта на неуморимите изобретатели довели до това, че се появили часовници калкулатори и електрони тефтерчета. Отначало не са ги вземали на сериозно, но дотогава докато не са пуснали модел Casio G-Shock. През 1984 г. те правят цяла революция със своите противоударни часовници съчетали в себе си достиженията на електрониката и часовникарството.








Ето как никому неизвестната фирма се е превърнала в огромна корпорация . Поставяки пред себе си фантастични цели те правят от обикновения ръчен часовник много функционален прибор. След Casio G-Shock се появява колекцията E-Databank която поставя рекорд по продажби, а в 1985 година пускат часовник Casio Pela който е супер тънък (3.9 мм) и супер лек (12g заедно с верижката)










Въображението и изобретателноста нямат предел, фантастиката става реалност. През 1989г се появява часовник BM-100Wj който умее да предсказва времето, да измерва дълбочините във вода и височините в планините.

















Но това не е всичко В 1995 година се появява ръчен часовник DQD-10 той винаги показва точно време благодарение на вградения в него радиоканал по който получава информация. Ръчен часовник Casio със слънчеви батерии, с приемник и със вградена камера това вече е портативна електрона система.

















Историята на часовниците е дълга и интересна. Едно от достойните места в нея заема фамилия Casio. Първите часовници в Япония са се появили много отдавна. Те били водни, пясъчни и огнени.













Но времето не стои на едно място и с него се е преобразявал и символа на часовника от примитивния до феноменалния. Сега фирма Casio нямя рявна на себеси в пройзводдството на часовници и електроника и способноста си да измислат нови неща.


3 коментара :

  1. Casio е марка часовници, носена от милиони хора по цял свят. Като се елиминират швейцарските часовници, марката Casio си остава най-търсената марка часовници.

    ОтговорИзтриване
  2. Casio, това е любимата ми марка часовници! Доста интересна и поучителна! Браво на автора :)

    ОтговорИзтриване
  3. http://uteambg.com/chasovnici-casio - Оригинални часовници Касио на страхотни цени. Мъжки ръчни часовници Касио с гаранция и на най-ниски цени, директен внос. G-shock серията е супер!

    ОтговорИзтриване

случайни публикации

следвай ме:

Follow me

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация Lifestyle Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!