събота

Каква е вероятността да спечелим от тото 2





Всички ние поне веднъж през живота си сме пускали фиш от играта спорт тото 2, но какъв е шанса да се сдобием със мечтания джакпот?

Специалистите казват, че има пет пъти по-голям шанс да ни удари мълния, отколкото да ударим шестица в 6 от 49.
Истерията около джакпота е винаги голяма и всеки се надява, че точно на него може да се падне този невероятно рядък късмет. Естесвено колкото и невероятно малък да е шанса, има и реални хора, на които късмета се е усмихнал.



Дали шестица от тотото ще се падне на случаен човек си е теория на вероятностите, а дали ще се падне точно на мен си е в сферата на мечтите и желанията.




Не само джакпота е примамлив има други по-малки печалби.
Тяхното уцелване е много по-реално. Сигурно няма човек, който играейки дълго време да не е улучвал тройка, много са удряли четворка, а повечето от нас познават и хора които са удряли петица.
Една тройка би ни утешила и би ни мотивирала да играем пак. С една четворка можем поне да се почерпим, а ако случайно ударим петица може да си решим някои финасови проблеми.

Как се изчислява вероятността за печалба в играта тото 2 ?
Това става по следната формула:

C(k,n)= n(n-1)(n-2)(n-3)....(n-k+1)/k!

Където:
- k е броя на числата, с които се играе играта
- n е броя на всички възможни

В случая с играта 6 от 49 изчисленията показват:

C(6,49) = 49.48.47.46.45.44/1.2.3.4.5.6 = 13 983 816

Макар да изглежда “много сложна” формулата се прилага изключително просто.
Трябва само да умножите последните k числа от всичките възможни n числа и получения резултат да разделите на произведението от първите k числа.
В нашия случай умножаваме последните 6 числа и разделяме на произведението на първите 6 числа.

За спорт тото 5 от 35 ще получим съответно:

C(5,35) = 35.34.33.32.31/1.2.3.4.5 = 324 632

За спорт тото 6 от 42 резултатът ще е:

C(6,42) = 42.41.40.39.38.37/1.2.3.4.5.6 = 5 245 786


Броят на всики възможни комбинации изглежда доста внушителен, но пък как да стане с малка сума парички да спечелим милиони.
Трябва половината от парите, загубилите да дадат на печелившите, а другата половина да отиде за развитието на спорта и разходи по подръжка на тотото.



1. Вероятността да улучите тройка е 246820:13983816 = 0,01765 или 1,765% т.е. приблизително 1 на 57 комбинации или средно веднъж на 9/10 тиража, ако играете с един троен фиш.
Абе казано по-просто, веднъж месечно е вероятно да улучите тройка. Както се вижда тази вероятност си е доста постижима и при един статистически кобинативен метод може да се увеличи вероятността за по- често получаване на тройки.
Това в никакъв случай няма да ни върне вложените пари, но ще направи играта по-забавна и ще намали загубите.

2. Вероятността да улучите четворка е 13545:13983816 = 0, 00969 или 0,1%, т.е една на 1000 комбинации. Или средно веднъж на 167 тиража. Ако улучите през годи¬ната поне една четворка, Вие просто имате късмет.
При добро старание може и повече.
При редовна игра с малки суми винаги можем да правим проверка на това дали имаме късмет. Понясянето на малки загуби не е толкова болезнено.


3. Вероятността да улучите петица е 258:13983816 или 1 на 54200 комби¬нации. С други думи веднъж на 18000 тиража с три тегления което прави около 58 години при условие, че играете непрекъснато с един троен фиш всеки тираж.

Ако през целия си живот улучите петица, значи ... имате късмет.

А от къде идва късмета никой не може да каже, но няма как да разберем без да проверяваме редовно.

За шестицата ще кажа само следното:
Представете си един тон жито. Това е приблизително един кубически метър. Вътре в житото има само едно ечемично зърно. В пълна тъмнина някой
бърка в това огромно количество зърно и измъква едно зрънце.
Ако това е ечемика, да Му е честит ДЖАКПОТА.

И понеже този Някой наистина съществува и може да бъде всеки, в мен остава надеждата това да бъда АЗ.
Ако ли пък не ще ми остане утехата: че на който не му върви в парите му върви в любовта.

14 коментара :

  1. Тото 2-Голямата измама и мираж /Проба/

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви за отговора по моя коментар свързан с Вашия" демократичен филтър" по отсяване на мненията.
    Всичко това за сетен път ми потвърждава в каква страна живея.Явно не одобрявате чуждо мнение .Харесват се фразите което гали ухото Ви.
    Побликувайте израза ми че ТОТО е "голяма работа " обслужваща определен кръг от хора-т.е.богопомазани.

    ОтговорИзтриване
  3. Отсявам мненията, да не вземе някой зевзек да напише някоя нецензурна глупост. Ми така и така шанса за шестица е почти нулев дали е нагласено или не няма значение но тройки и четворки съм печелил.

    ОтговорИзтриване
  4. Това е начина да се мами 7-милионно население. Като им се всяват глупави надежди за печалба от тото, от което вероятността да се спечели е 0.0000001 %.

    ОтговорИзтриване
  5. Ако имаше някаква манипулация в нашето българско тото, все щеше да се намери някой да пропее и да издаде работата. За това си мисля че всичко е редовно.

    ОтговорИзтриване
  6. Защо шансът за тройка да е 1,765%? По същата формула C(3,49) комбинациите са 18 424 или 0,005%?

    ОтговорИзтриване
  7. Тайната за печалба от тотото!!

    ОтговорИзтриване
  8. IGRAIA OT 22 GODINI I NESAM PROPUSNAL NITO EDIN TIRAJ.
    NEZNAM DALI NAISTINA SAM TAKUV KARAK NO NAISTINA VI KAZVAM ZA VSI4KITE TEZI GODINI IMAM UCELENA SAMO EDNA EDINSTVENNA TROIKA.MOJEBI AKO BIAH SPESTIL POHAR4ENITE PARI ZA FI6OVE SEGA 6TAIAH DA SAM MILIONER!
    SAMI SI NAPRAVETE IZVOD.

    ОтговорИзтриване
  9. Повече от 4-ка не е имало в нашето семейство.

    ОтговорИзтриване
  10. Баща ми спечели 5-ца от 6/49.....за 40 години редовна игра, познавам и други хора от нашия град който са удряли 5-ца. Аз лично съм спечелил няколко 4-ки. Но да....не знам, дали може да се манипулира или не.....Просто играта е така измислена че шансовете за 6-ца са минимални...или си е чиста проба късмет.

    ОтговорИзтриване
  11. Мисля, че съществува късмет и късметлии.

    ОтговорИзтриване
  12. Искам да споделя с вас един саит , който е разработен от испански математик.Можете да играете симулативно с любимите си числа за период 25,50 или 100 години, за да проверите късмета си.Бонолото,примитива са аналог на 6/49 , а евромилиони е голямата евро игра с джакпот 141 000 000 евро на 4.10.2016 г. Успех колеги :)
    http://www.cuandomevaatocar.com/

    ОтговорИзтриване
  13. Късмета трябва да се предизвиква,преследва и желае ! Само тогава те сполетява ! А дали ще е днес или след 50 години ... това не го решаваме ние !

    ОтговорИзтриване
  14. Аз мога да споделя че играя от 23 години тото,имам 3 петици улу4ени със случайно генерирани числа.(2 в БГ, 1 в Испания).Тази в Испания 6тото число имах задраскано 8 а излезе 9.Наистина малшанс(джакпот 1 000 000 евро).От малък опитвам да разработвам тактики,схеми,комбинаций.Моята теория е че числата са винаги около нас в ежедневието ни(номера на автомобили,случайно свиркайки когато минават,номера на къщи, на телефони в обяви който ви се натрапват...
    В Испания почти всеки по сериозен тото пункт организира и продава у4астия от фиш с голям брой комбинации - 500,1000...2000 .Това се легализира пред нотариус и се съхранява фиша при него.Интересното е че съм играл с години такива у4астия и въпреки това с единични мой фишове съм имал по големи пе4алби.Което идва да каже че големия брой комбинаций е само чисто математическо приближаване към заветната 6ца.Реално на фона на милионите комбинаций е просто капка в морето,доказано наживо... Моето вярване е че ако има само един карък от у4астниците, то колкото и късметлии да има няма да се падне. :)

    ОтговорИзтриване

случайни публикации

следвай ме:

Follow me

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация Lifestyle Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!