понеделник

Портфейл





Портфейлът е неголям, пълен или празен предмет, направен от кожа или плат, който е предназанчен за носене на пари.









В днешто време е немислимо един мъж да няма портфейл.
Има много скъпи портфейли, истински произведения на изкуството, дело на известни модни дизайнери.





Много неща зависят от няшия портфейл или по скоро от неговото съдържание.
Отваряме портфейла си при важни ситуации и тъй като често го гледаме е много важно какъв ще е дизайна му.
Един красив и стилен аксесоар би ни придал повече самочуствие и увереност, а навярно би привлякъл и повече пари.

Освен добър вид портфейла трябва да има и добра функционалност, да отговаря на нашите потребности стил и начин на живот.



В последните години реалните пари се видоизменят в различни видове кредитни карти които все повече навлизат в нашия живот.

Портфейлът е станал толкова необходима вещ, че всички модни дизанери имат задължително в колекциите си най-различни и разнообразни модели от този незаменим аксесоар.




Сред най-известните производители на портфейли в света са: TOMMY HILFIGER, MEXX, DIESEL, Ferre, MULSANNE DUNHILL, Dalvey, Elisir, Toni Perotti, Philip Laurence, Montblanc, Petek, Vasheron и много други. Най-добри в света разбира се са италианските производители.

Какво трябва да има в съвремения портфейл?
Може да има множество отделения за кредитни карти, лични документи, визитни картички, места за банкноти, за монети и не рядко - тайно оделение.



Но това не е всичко. Портфейла може да има още много екстри. Например: компанията TOMMY HILFIGER прави портфейли със специално джобче за листенца за писане, място за химикалка и пиличка за нокти.


Материалите от които се произвеждат портфейли са най-разнообразни.
Телешка и свинка кожа са най-често срещаните.






Има портфейли дори от змийска кожа, а за най- модерни се считат портфейли, изработени от кожа на морски скат и крокодилска кожа.
Много често се срещат и портфейли, които много добре се съчетават с ювелирни украшения, напремер с черни кристали Swarovski.
Днес на мода е стила vintage. Портфейли в такъв стил, изработени от дебела кожа, с голямо копче и дебел цип са интересен и модерен аксесоар.
Стилистите препорчват портфейлът да харомонира с всички кожени изделия от вашия гардероб. Ако сте делови човек трябва да запомните, че вашия портфейл не трябва да бъде отрупан с много украси. Колкото по изчистен е дизайна му, толкова по-добре.



Цената на мъжките порфейли се определя по много показатели:
от качеството на мателиала, от който е направен портфейла; качеството на изработката качеството и размера на кожата, качеството на шевовете, както и от дизайна и екстравагантността на модела. Цените на тези аксесоари могат да варират от 5$ до хиляди долари.
Струва ли си обаче да се харчат толкова пари за портфейл и не е ли по-важно съдържанието в него, отколкото дизайна, преценете сами.

Няма коментари :

Публикуване на коментар

случайни публикации

следвай ме:

Follow me

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация Lifestyle Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!