четвъртък

Оплешивяване: предимства и недостатъци



За някой да си плешив е част от имиджа, за други е досадна неприятност, но за трети оплешивянето е огромен колосален проблем и трагедия от вселенски мащаб
.По статистика 60 % от мъжете в днешно време страдат от различна степен на оплешивяване.



Защо едни имат буйни перчеми до дълбока старост, а други започват да оплешивяват не навършили още 30?

Има ли начин да се върнат загубените коси?

Проблема с оплешивяването съществува от дълбока древност. Навремето хората не са знаели причините за оплешивяване. Приписвали са ги на най различни фантастични фактори. Азиатците са го считали за заразно. Европейците предполагали, че оплешивяването се получава от носенето на шапки. Някои са мислели, че щом човек оплешивее, значи ще забогатее.

Начините за лечение били най- различни: втриване в темето на растителни и животински мазнини, собствена урина, дори котешки изпражнения.
В различни времена са го лекували плешивостта с близане на теле, слушане на класическа музика и звън на канбани.
През четирдесетте години на миналия век специалистите установили, че оплишивяването се дължи главно на наследствени фактори. При жените също съществува този ген но при тях просто не се проявава.
Среща се оплешивяване и при жените, но по-рядко и протича по съмсем друг начин и по-слабо изразено.



В основата на процеса с оплешивяването стои влиянието на мъжкия полов хормон тестостерон върху луковиците на косъма. Тежеста на косопада обаче, както беше казано по-горе е генетично зависим и не е свързан с нивото на тестостерона в кръвта. Ето защо е мит че плешивите мъже са по-големи любовници.

Освен наследственоста, има и други фактори които имат значение като: стрес, хронични заболявания, недостиг на витамини.
Но против наследственоста не може да се върви и ако всички мъже във вашия род са плешиви вие няма как да избегнете това.

Какво да се прави?

1 Здраво равнодушие



Не предприемайте нищо. Косите си падат и какво от това какъв е проблема?



















2 маскировка



Може да се постараем да прикрием дефекта като пуснем по-дълги коси там където има и да ги прехвърлим към оголената част. Или може да си купим перука.


Минуси: По-дългите кичури могат да се разрошат от вятъра, а пък перуката може да се размести, също така тя спарва главата.









3 Махнете цялата коса.



Метода се явява противоположност на другите два. Почнали сте да оставате без коса – махнете я цялата. Преборете се нагло с подигравките на познатите. Сега е на мода да си гладък като яйце. Само не си слагайте шапка със схвастики и не викайте „ Хайл Хитлер”, че могат да ви приемат за скинар.

Минуси: За този метод трабва да имате много правилен череп иначе може да плашите останалите като някакъв урод. На второ място този метод изисква много грижи трябва да се бръснете редовно или машинката да играе всеки ден.



Съществуват много лекарствени средства, които трябва да върнат косата на главата. Те се делят ня две основни групи: едните стимулират луковиците на косъма, другите свалят нивото на тестостерона и неговите производни.

Минуси: За съжеление още няма съвсем ефективни лекарства за това и в най-добрия случай ефекта ще е равен на нула, а в най-лошия може да се сдобиете с импотентност.

5 Присаждане на коса



Единствения ефективен метод за борба с оплешивяването е присаждането на коса. Операцията се състои в това да вземат косъмчета от задната част на тила и да ги присадят отгоре на темето.

Минуси: Ако не попаднете на добър специалист рискувати косата да не се хване навсякъде или да ви останат само белези по главата.


Оплешивяването е съвършено естествен процес и отсъствието на коси по никакъв начин не влияе на успихите в кариерата и успехите със жените.




Ако загубата на коса може да ви причини психическо разтройство, провокира чуство за малоценост и неувереност то проблема се намира по- скоро вътре в главата, отколкото на повърхноста и.

Дали ще приемете оплешивяването или ще се борите с него си е ваша работа, но не трябва това да се превръща в идея фикс.

И помнете: Плешивост има при всеки, само при някой е покрита с коса.

8 коментара :

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. моля информирайте се по-подробно за присаждането
    на коса на адрес:
    http://www.dhiglobal.com/index.cfm/id/home/lang/bulgarian/setRegion/bulgarian%7CBG
    те са световно известни от 40 години
    и имат страхотни резултати в тази област

    ОтговорИзтриване
  3. защо не публикувате коментарите ни ?

    ОтговорИзтриване
  4. Статията е доста добра и изчерпателна. Но съм длъжен да ви опровергая по отношение на това, че за мъжкия тип косопад - андрогенния и крайната му форма - оплешивяването, няма лек. Допреди година и аз си мислех същото. Докато не пробвах един лосион срещу оплешивяване и косопад - нарича се "Ефект-2". Думите ми не са реклама. Не бих го препоръчал на никого, ако не се бях уверил лично в ефекта от този препарат. За около 6 месеца използване на този лосион темето ми се покри изцяло с коса. Това е.

    ОтговорИзтриване
  5. виж пич аз сам лекар от 3г и мога да те уверя че това което е станало с теб с ЕФЕКТ2 си е равно на чудо. Но за съжаление практически и медицински погледнато това е напълно невъзможно.

    ОтговорИзтриване
  6. Ужас!
    Това е само от стреса на живота, който живеем.

    Трябва да се упоскояваме някак си - примерно с риболов.

    Риболовен Атлас

    ОтговорИзтриване
  7. най-добрия център за трансплантация на коса e http://www.hairtransplantationbg.com/

    ОтговорИзтриване

случайни публикации

следвай ме:

Follow me

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация Lifestyle Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!