Как работят букмейкърите
Залагането на еврофутбол е просто и увлекателно занимание.Принципът е много прост: букмейкър предлага на играча да заложи пари на направен от него коефициент, за изхода на дадено спортно събитие.
За начинаещия играч това може да му се стори много просто но не е така. На резултатите от мачовете влиаят много фактори:физическото състояние на футболистите, тяхната мотивация, настроението им от предния мач, времето, съдията, дали са домакини или гости и т. н.

Майсторството на букмекъра се състои в това, да определи каква е вероятноста за всеки изход от дадена среща. Играча също прави оценка когато залага. Може да загуби букмейкъра, а може да загуби и играча на даден мач.


КАК РАБОТЯТ БУКМЕЙКЪРИТЕ ?
Букмейкърските кантори работят изключително с цел извличане на печалба. Печалбите на букмейкърите не зависят от количеството проиграни залози, а от правилно направените коефициенти, Какво значи „правилно”? Значи, че и при неочакван даже и при най-неочакван изход от дадено събитие букмейкъра трябва да излезе на печалба..
Как се правят коефициентите? В началото аналитици определят шансовете и на двата отбора.Това се прави по много начини, които могат да се разделят на две групи: аналитични и евристични . Аналитичните са сатистически и математически (теория на вероятностите), а евристичните са експертни оценки.Чрез комбинация от двата метода се прави оценка на вероятноста за изхода на дадено събитие.Да допуснем че от дейноста за изхода на дадена среща на аналитици и експерти се е получил следния резултат.Коефицентите се получават така като разделим единица на вероятностите ето така: (1/0.55=1.82) (1/0.3=3.33)и ( 1/0.15=6.67)Това са чистите шансове, но ние няма да видим коефициентите в този вид, защото така букмейкърите нама да имат печалба, а ще излязат на нула.За да спечелят те трябва да ги намалят и те ще ги пуснат ето така.
Като ги обърнем в проценти се получава това:Сумата на вероятностите е равна не на 100%, а на 108,%, тази ралика от 8% е печалбата на букмейкъра която той си задава в коефициента.
Започвайки да приемат залагания, букмейкърите виждат, че сумите за залагания се разпределят така между тези три изхода на срещата.Примерно така: 750 лв. За победа, 115 за равен и 100 за победа на втория отбор.. Повечето играчи залагат по често на фаворитите. Ето какви разходи и печалби ще
получи букмейкъра при това разпределение на сумите.


Вижда се, че в случай на победа на фаворита което се случва много често, букмейкъра ще понесе загуби. Това е съвършено недопустимо за бизнеса и букмейкъра е длъжен за изключи такава възможност.
За това той е длъжен да занижи още коефициента за победа на фаворита. Той не знае предварително как ще се разпределят залозите, но предполага че повече пари ще се заложат за фаворита.

Да се предвиди с точност разпределението на залозите е невъзможно, винаги има някаква грешка. За това букмейкърите предварително намаляват коефициента на фаворита, към разчетената вероятност на отбора за победа добавят още 10-20%. Коефициентите се оформят така, че печелбата винаги да е най голяма за букмейкърете.


1 коментар :

случайни публикации

следвай ме:

Follow me

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация Lifestyle Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!