Историята на часовници CASIO
«Когато ние работим времето работи за нас». Тази мисъл идеално подхожда в прекия и преносен смисъл на братя Касио - Тодао и Тошио създатели на световно известната фирма Casio. Техните ръчни часовници са станали синвол на времето.Тази история е пример как се сбъдват и най-смелите мечти на човека. В младоста си Тодао е работил в фабрика за тенджери и тигани. По-късно през 1946 година в град Митако заедно със брат си създават свой бизнес – малко предприятие за части за микроскопи. През1949 г те решили да разширят своя бизнес и започнали да произвеждат калкулатори. Те постояно ги усъвършенствали увеличавали функциите и дизайна им и през1966 г те започнали да ги изнасят и в други страни.След време те решават да пуснат в производство ръчни часовници.На пръв поглед няма нищо общо между калкулаторите и часовниците, но братята решили, че не е така и били прави. Кварцовите ръчни часовници имат такива елементи като електрони броячи, които вече били изполвани в компютрите. През 1974 г в излизат първите електрони часовници Casiotron.


Фантазията и таланта на неуморимите изобретатели довели до това, че се появили часовници калкулатори и електрони тефтерчета. Отначало не са ги вземали на сериозно, но дотогава докато не са пуснали модел Casio G-Shock. През 1984 г. те правят цяла революция със своите противоударни часовници съчетали в себе си достиженията на електрониката и часовникарството.
Ето как никому неизвестната фирма се е превърнала в огромна корпорация . Поставяки пред себе си фантастични цели те правят от обикновения ръчен часовник много функционален прибор. След Casio G-Shock се появява колекцията E-Databank която поставя рекорд по продажби, а в 1985 година пускат часовник Casio Pela който е супер тънък (3.9 мм) и супер лек (12g заедно с верижката)


Въображението и изобретателноста нямат предел, фантастиката става реалност. През 1989г се появява часовник BM-100Wj който умее да предсказва времето, да измерва дълбочините във вода и височините в планините.

Но това не е всичко В 1995 година се появява ръчен часовник DQD-10 той винаги показва точно време благодарение на вградения в него радиоканал по който получава информация. Ръчен часовник Casio със слънчеви батерии, с приемник и със вградена камера това вече е портативна електрона система.

Историята на часовниците е дълга и интересна. Едно от достойните места в нея заема фамилия Casio. Първите часовници в Япония са се появили много отдавна. Те били водни, пясъчни и огнени.

Но времето не стои на едно място и с него се е преобразявал и символа на часовника от примитивния до феноменалния. Сега фирма Casio нямя рявна на себеси в пройзводдството на часовници и електроника и способноста си да измислат нови неща.


Как да носим шал

В студeно врeме един от най- важните аксесоари е шалът . Той предпазва гърлото и гърдите от студения пронизващ вятър. Можем да направим така, че шала да изтлежда добре и да не е просто досадна необходимост. Има много начини да се носи шал. Научаването на най-практичните от тях ще ви отнеме няколко минути.


Ето 9 различни начина за носене на шал:

Оплешивяване: предимства и недостатъциЗа някой да си плешив е част от имиджа, за други е досадна неприятност, но за трети оплешивянето е огромен колосален проблем и трагедия от вселенски мащаб
.По статистика 60 % от мъжете в днешно време страдат от различна степен на оплешивяване.


Как да изберем прическа според формата на лицето си
Едно от най-важните неща за визията на мъжа е неговата прическа.

Правилния избор на прическа е много важно нещо.
Прическата трябва да скрива някои от недостатъците на лицето и да подчертава достойнствата му.
Правилно избраната прическа придава оптически красива и приятна за окото правилна форма на човешкото лице.


Калашников срещу М-16

Вечния спор между държавите, на кого оръжието е по добро. В този запис се прави сравнение между най-популярните автомати АК-47 и американсия М-16 На пръв поглед по технически дани М-16 превъзхожда Калашников, но на практика при воените действия във Виетнам се оказало друго.

Как да избираме маратонки
Изборът на правилното нещо при покупки е много важен. Това важи и за маратонките. Ако подходим несериозно и направим неправилен избор, не само ще си изхарчим парите, но могат и да възникнат проблеми със здравето, което може да ни причини значителни неудобства.
Абсент
Абсент е напитка с високо съдържание на алкохол. Получава се от цветовете и листата на медицинското растение Artemisia absinthium (пелин). Абсентът често се асоциира с френските артисти и писатели от края на XIX и началото на XX век, като тогава най-известната марка е била Pernod Fils. Освен пелин, абсентът съдържа и анасон, копър, исоп, както и друго растение от същия род - Arthemisia pontica. Може да включва и корени от ангелика, листа от росен, кориандър, вероника, хвойна, индийско орехче и различни планински билки.

Каква е вероятността да спечелим от тото 2

Всички ние поне веднъж през живота си сме пускали фиш от играта спорт тото 2, но какъв е шанса да се сдобием със мечтания джакпот?

Специалистите казват, че има пет пъти по-голям шанс да ни удари мълния, отколкото да ударим шестица в 6 от 49.
Истерията около джакпота е винаги голяма и всеки се надява, че точно на него може да се падне този невероятно рядък късмет. Естесвено колкото и невероятно малък да е шанса, има и реални хора, на които късмета се е усмихнал.Дали шестица от тотото ще се падне на случаен човек си е теория на вероятностите, а дали ще се падне точно на мен си е в сферата на мечтите и желанията.
Не само джакпота е примамлив има други по-малки печалби.
Тяхното уцелване е много по-реално. Сигурно няма човек, който играейки дълго време да не е улучвал тройка, много са удряли четворка, а повечето от нас познават и хора които са удряли петица.
Една тройка би ни утешила и би ни мотивирала да играем пак. С една четворка можем поне да се почерпим, а ако случайно ударим петица може да си решим някои финасови проблеми.

Как се изчислява вероятността за печалба в играта тото 2 ?
Това става по следната формула:

C(k,n)= n(n-1)(n-2)(n-3)....(n-k+1)/k!

Където:
- k е броя на числата, с които се играе играта
- n е броя на всички възможни

В случая с играта 6 от 49 изчисленията показват:

C(6,49) = 49.48.47.46.45.44/1.2.3.4.5.6 = 13 983 816

Макар да изглежда “много сложна” формулата се прилага изключително просто.
Трябва само да умножите последните k числа от всичките възможни n числа и получения резултат да разделите на произведението от първите k числа.
В нашия случай умножаваме последните 6 числа и разделяме на произведението на първите 6 числа.

За спорт тото 5 от 35 ще получим съответно:

C(5,35) = 35.34.33.32.31/1.2.3.4.5 = 324 632

За спорт тото 6 от 42 резултатът ще е:

C(6,42) = 42.41.40.39.38.37/1.2.3.4.5.6 = 5 245 786


Броят на всики възможни комбинации изглежда доста внушителен, но пък как да стане с малка сума парички да спечелим милиони.
Трябва половината от парите, загубилите да дадат на печелившите, а другата половина да отиде за развитието на спорта и разходи по подръжка на тотото.1. Вероятността да улучите тройка е 246820:13983816 = 0,01765 или 1,765% т.е. приблизително 1 на 57 комбинации или средно веднъж на 9/10 тиража, ако играете с един троен фиш.
Абе казано по-просто, веднъж месечно е вероятно да улучите тройка. Както се вижда тази вероятност си е доста постижима и при един статистически кобинативен метод може да се увеличи вероятността за по- често получаване на тройки.
Това в никакъв случай няма да ни върне вложените пари, но ще направи играта по-забавна и ще намали загубите.

2. Вероятността да улучите четворка е 13545:13983816 = 0, 00969 или 0,1%, т.е една на 1000 комбинации. Или средно веднъж на 167 тиража. Ако улучите през годи¬ната поне една четворка, Вие просто имате късмет.
При добро старание може и повече.
При редовна игра с малки суми винаги можем да правим проверка на това дали имаме късмет. Понясянето на малки загуби не е толкова болезнено.


3. Вероятността да улучите петица е 258:13983816 или 1 на 54200 комби¬нации. С други думи веднъж на 18000 тиража с три тегления което прави около 58 години при условие, че играете непрекъснато с един троен фиш всеки тираж.

Ако през целия си живот улучите петица, значи ... имате късмет.

А от къде идва късмета никой не може да каже, но няма как да разберем без да проверяваме редовно.

За шестицата ще кажа само следното:
Представете си един тон жито. Това е приблизително един кубически метър. Вътре в житото има само едно ечемично зърно. В пълна тъмнина някой
бърка в това огромно количество зърно и измъква едно зрънце.
Ако това е ечемика, да Му е честит ДЖАКПОТА.

И понеже този Някой наистина съществува и може да бъде всеки, в мен остава надеждата това да бъда АЗ.
Ако ли пък не ще ми остане утехата: че на който не му върви в парите му върви в любовта.

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!